A rezgő ember

A rezgő ember

A rezgő ember

(a Valós történet című írás folytatása)

(mindenképp azt javasolnám, hogy összefüggések megértéséhez az előző részeket is olvassátok át, bár, részenként is akad mondanivalója)

Tibeti hangtálterápiás, csakra meditációs mémmel viccelődtem tegnap, de higgyétek el, teljesen komolyan gondolom. Mármint nem a viccet, bár azt is, hiszen Karinthy után szabadon, nyugodtan ki merem jelenteni, hogy a humorban, én sem ismerek tréfát. A rezgő ember címet adtam ennek a jegyzetnek és nem csak a hangtál terápiás mém miatt.

Ma már biztosan többen találkoztatok olyan témakörökkel, mint a Human Design vagy akár a hozzá kapcsolódó Génkulcsok. Amikor gyereként, előszőr hallottam olyanról, hogy rezgésekből épülünk fel és a naprendszerben keringő bolygók, a keringési ciklusuk alatt elfoglalt pozíciójuk által keltett frekvenciák befolyásolhatják a születésünk kori rezgéseinket – be kell valljam, nem igazán hittem el. Ahogy ismereteim szélesedtek ebben a témakörben, folyton beleakadtam hiányzó vagy hiányos elméletekbe, és a kép nem igazán akart összeállni egészen 2015-ig.  2015-ben a Human Design America részére feliratoztam egy rövid videót, ami nagyon leegyszerűsítve elmagyarázza, hogyan is kapcsolódik össze az asztrológiával, asztrozófiával, a 64 Génkulccsal (már a DNS-ünkre, a kodongyűrűinkre és az aminosavainkra levetítve), a 64 Ji-King – a Budhizmus, a Kabbala, a csakra rendszer, és hogyan befolyásolják ezek a rezgések energetikánkat, rezgéseinket. Akit érdekel a videó, itt megtekintheti, kicsit több, mint egy perc. Kattints ide.


„Ha szeretnéd megtudni az Univerzum titkát, akkor keresd a válaszokat az energiában, frekvenciában és a rezgésekben.” – Nikola Tesla

Rezgésnek nevezhetünk tehát ebben az összefügésben minden olyan térben és/vagy időben lejátszódó folyamatot, amely valamilyen út (idő) megtétele után, ugyanoda érkezik vissza, és legalább egy ilyen ciklust végigjár. Ebben, ma már a tudósok is egyetértenek számos tanulmány foglalkozik vele. Ám nagyon sok helyen írnak olyanokat, fogalmazzunk úgy, hogy népszerű spirituális körökben – ezt a spirituális szót nagyon nem szeretem, mert nem igazán fedi a valóságot, ráadásul sokan már le is járatták, mint a szeretetet szót, de jobbat egyelőre én sem tudtam kitalálni a jelenségek gyűjtődobozának, így sajnos én is ezt vagyok kénytelen használni – hogy magasabb szintre kell emelni a rezgési frekvenciánkat ahhoz, hogy pozitívabban, egészségesebben álljunk a világ dolgaihoz. Mindezeket a megoldásokat természetesen pénzért kínálják. Ami ellen nem lenne kifogásom, ha mindazt, amit írnak mérésekkel alá tudnák támasztani. Sajnos én sem tudom. Mert minden mérésnek az alapja a kiindulási állapothoz és /vagy valami viszonyszámhoz történő viszonyítás. De, egy emberi test rezgésszámot vizsgáló eszköz, amire gondoltam, hogy hasznos lehetne a projektemhez (pl. ABM- VM 31- WB), alsó hangon kétmillió forint körül kapható. Ezt nyilván nem mindenki engedheti meg magának, ahogy én sem.

Mindenen, ami atomokból és/vagy az atominál kisebb felépítésű részecskékből áll, rendelkezik saját rezgéssel. Személy szerint jobban örültem volna annak, ha mindent, amit leírok nemcsak tapasztalatból tudnám elmesélni, hanem mérésekkel is alá tudnám támasztani – úgy érzem, akkor szkepticizmusnak nem lehetne helye. Mégis vannak sztenderdként elfogadott mérőszámok, melyekből néhányat felsorolnék a teljesség igénye nélkül (akit úgyis érdekel, rákeres, megnézi, eldönti, hogyan vélekedjen efelől):

 • Az Univerzum rezgésszáma a 432 Hz – ami érdekes, mert a zenei A hang és a természetben mindenhol megtalálható, a Nap 126.22 Hz-en, a Hold 210,42 Hz-en rezeg
 • A Földnek is van egy átlagos frekvencia rezonanciája, ami kb. 27 Hz, bár a Schumann-rezonanciák 7,83 Hz, 14,1 Hz és 20,3 Hz közé esnek
 • Egy egészséges ember rezgésszintje például 62-70 MHz között van, ám ha ez alá süllyed, megjelennek az életünkben a betegségek. A megfázásos tünetek például már 58 Mhz-nél jelentkeznek, a daganatos sejtek pedig 42 MHz-nél kezdenek kialakulni
 • Növények, akár 50-100 Mhz között is rezeghetnek
 • A vírusok nagyon alacsony rezgésűek, kb. 5 Hz és 25 Hz közöttiek
 • Gyökér csakra: 396 Hz
 • Szakrális csakra: 417 Hz
 • Napfonat csakra: 432 Hz
 • Szív csakra: 528 Hz
 • Torok csakra: 639 Hz
 • Harmadikszem csakra: 741 Hz
 • Korona csakra: 852 Hz
 • A legérdekesebb az 528 Hz-es rezgés, vagyis az a csodálatos frekvencia, amely Dr. Len Horowitz szerint helyreállíthatja a sérült DNS-t (ezt még nem teszteltem).

A csakrák frekvenciái- solfeggio vagy szolfézs frekvenciák, az ősi zenei skálából eredeztethetőek, és érdekességképen van összefüggésük a Tesla számokkal (frekvenciákkal) is.

 • Do – 396 Hz (=9)
 • Re – 417 Hz (=3)
 • Mi – 528 Hz (=6)
 • Fa – 639 Hz (=9)
 • So – 741 Hz (=3)
 • La – 852 Hz (=6)
 • Ti – 936 Hz (=9)

Hogyan növeljük, növelhetjük meg a rezgésszintünket?

Természetesen, mint mindenre, erre is többféle megoldás létezik. Az egyik legkézenfekvőbb a növényi alapú táplálkozás, legfőképp frissen bevitt növényi anyagokból, helyes mennyiségű és minőségű folyadék bevitel, séta + önszuggesztió vagy szólánc gyakorlat, ima és hála versek mondogatása, meditáció, rendszeres testmozgás, légzés, sós vizes lábfürdő, mantrák ismétlése, hála és köszönet kinyilvánítása és minden olyan hétköznapi gyakorlat, melybe szeretetet csempészünk bele.

Én, személy szerint ennél jóval hedonistább életet élek, így nálam a helyes táplálkozás és folyadékbevitel nem jöhetett számításba, ami viszont bevált, és összeegyeztethető a saját energetikámmal, az a légzés, légző gyakorlatok, a szolfézs vagy más energiaszint növelő frekvenciák hallgatása, a meditáció, kontempláció és a rendszeres testmozgás. Mindenki megtalálhatja a saját magához illő technikát, csak azt ne várja el, hogy minden azonnal működjön. Bár, kétségkívül már az első alkalommal érezhetőek bizonyos változások, megtapasztalhatunk érdekes bizsergéseket a testben vagy bőrünkön, közérzet javulást, fáradékonyság múlását, koncentrációs képességünk erősödését, később az intuíciónk, a kreativitásunk esetleg géniuszunk megszületését. Semmiképp se ijedjünk meg attól, hogy egyik nap még minden rendeben volt, minden ránk vetített technika működött, a következő nap meg már nem, ez a jelenség, egy természetes folyamat része. Jelentkezhet néha fejfájás, de ezt viszonylag könnyen, több folyadék bevitellel kompenzálni tudjuk (legalábbis nálam segített), mindenképp azt javaslom, hogy akit érdekelnek az esetlegesen előforduló mellékhatások, keressen rá, mert nem vagyunk egyformák. Az első időszakban folyamatosan liftezni fogunk az állapotok között, míg a következő szintet stabilan el nem érjük. Aztán ha van kedvünk léphetünk tovább, és mindezt addig játszhatjuk, ameddig csak kedvünk tartja.

Köszönöm, ha elolvastad, egy verset beszúrok még, mert tegnap elmaradt.

(2022. 11. 29)

Két slukk között


Ez már a harmadik szál!
Igen, számoltam!
Mér’ mosolyogsz!?
Tán valami vicceset mondtam?
Vagy arcomra ülő gúny
és megvetés késztet mosolyra?
Nem értem…
alig, hogy elnyomja,
már gyújt is a másikra.
Szívja, fújja –
mosolya rejtelmes füstbe bújva.

Két slukk között
vállára hajtja fejét,
s tovább mosolyog.

Mit rejtegetsz előlem?
(immár ingerülten szólok)
Mily titkot lehet az,
mitől szívem ennyire óvod.

Tovább mosolyog,
szótlan és némán,
mintha csak falnak beszélnék,
nem is hederít énrám.

Mérgemben sarkon fordulok,
már éppen indulnék…
mikor hatalmas puffanással
a hajópadlón elalél.
Még égett a cigaretta.
Parázslott a dohány.
Utolsó leheletével
szívkarikát fújt,
ez a bolond lány.

2019.11.28 – a   varázsló halálának 100. évfordulójára (2019.09.11)

Ezeket olvastad már?