Gondolatok, melyeket megtapasztalhattam:

Gondolatok, melyeket megtapasztalhattam:
„Ha valaki szerelembe emelkedik, soha nem zuhan le ebből a magasságból, mert ez az emelkedés a saját erőfeszítésének köszönhető, és az így kialakuló szerelem és szeretet szintén az ő irányítása alatt áll. Szerelembe esni azonban egyáltalán nem akaratlagos dolog.”
„A férfi, ha valóban férfi, felajánlja a vállát a nőnek, hogy az kikapaszkodhasson a gödörből, és ő maga is megtalálja a módját, hogyan emelkedjen ki onnan.”
„Számomra és a hozzám hasonló emberek számára a melegség maga az élet. Minél több melegséget adunk egymásnak, annál több melegség, annál több élet lesz bennünk.”
„Az elfogadhatatlan elfogadása a kegyelem legnagyobb forrása ebben a világban
A nagyszerű zene körülölel, játszani kezd a szíveden, megteremti azt a ritmust, amelyet elveszítettél. Hatalmas béke ereszkedik rád, és hatalmas öröm van a szívedben. „
A szerelem örök, az örökkévalóság része. Ha felnősz, és megismered a szerelmi élet művészetét, elfogadod a valóságát, napról napra növekszik benned. A házasság óriási lehetőség, hogy belenőj a szerelembe.
„A szerelem nem szenvedély, a szerelem nem érzelem. A szerelem az, amikor valahol nagyon mélyen tudod, hogy valaki kiegészít téged. Hogy valaki egésszé tesz. A másik jelenléte erősíti a te jelenléted. A szerelem szabaddá tesz, hogy önmagad légy; semmi köze a birtokvágyhoz.”
„Amikor nincs szereteted, és a másikat kéred meg rá, hogy adjon neked, koldus vagy. A másik pedig téged kér, hogy add meg neki. Két koldus nyújtja ki egymás felé a kezét, és mindketten abban reménykednek, hogy a másiknál van, amit keresnek.”
„Amikor elfogadod azt, ami van, minden pillanat a legjobb.”
Mindenki képes arra, hogy boldogtalanul éljen, a boldogsághoz azonban nagy bátorságra van szükség – az már nehéz feladat.
„Mondanivalóm lényegét az elme nem képes megérteni. Abban a pillanatban viszont, ahogy fölfogod, a tudatod átvált az elméből a Létre, az időből a jelenre.”
„Bölcs ember nem szívesen ad tanácsot, mert a bölcs pontosan tudja, hogy ez az egyetlen dolog a világon, amit ingyen osztogatnak, és ez az, amit soha senki nem fogad meg, akkor pedig minek fáradna vele.”
„Kövesd a szívedet, bárhová vezet. Igen, olykor veszélybe sodorhat, de ne feledd, éppen ezekre a veszélyekre van szükséged ahhoz, hogy éretté válj. Néha tévútra vezet majd, de ne feledd, azok a tévutak is a fejlődés részei. Sokszor elbuksz majd, de állj talpra, mert úgy gyűjthetsz erőt, ha elbuksz, majd ismét talpra állsz. Ezáltal válhatsz teljessé.”
„Különleges szerelem – Csak a bolondok tudják, mi a szerelem, mert a szerelem egyfajta őrület.

Talán sosem jutottál fel a szerelem csúcsaira, pedig erős vágy él benned iránta. Már voltál szerelmes, de az sosem volt különleges, sosem volt fantasztikus, sosem volt furcsa. Langymeleg volt. Nem olyan, mint a tűz, amely elemészt. Benne voltál, de nem semmisített meg; uralkodtál magadon. Okos voltál benne, nem voltál bolond. És csak a bolondok tudják, mi a szerelem, mert a szerelem egyfajta őrület.
Ha túl okos vagy, csupán egy darabig hagyod elmenni a dolgokat, és ott megállsz. Az egész elméd azt mondja: „Ez már túl sok. Ezen a ponton túllépni már veszélyes.” A szerelem csupán egyetlen kielégítő élményt ismer, mégpedig a csúcsig, a legvégső csúcsig való eljutást, ha csak egyetlenegyszer is. Akkor hatalmas energiaátalakulás megy végbe. Megismerni a szerelmet a csúcsponton elég egyszer; azután szükségtelen újra és újra eljutni oda. Az élmény egyszerűen megváltoztatja egész lényedet. Ezért légy kevésbé okos. Felejtsd el az okosságot; légy kótyagosabb!”

„Az igazság nem mondatokban rejlik, hanem a torzítatlan létezésben.
Az öröklét nem az időben rejlik, hanem az összhang állapotában.”
„Nő és férfi igénye nem fedi egymást: épp ezért a nő kiegészítője nem a kiváló teremtő férfi, hanem az arszlán aki folyton sürög és a nőt magával sodorja, újra meg újra elkápráztatja, még ez a kettős röpködés végül családi biztonsággá higgad: s a férfi kiegészítője nem a kiváló, éltető nő, hanem a bűbájos, aki a férfi érzékeit feltudja pezsdíteni, s ezen át egész lényét lelkesedésbe ragadni, s ráadásul át tudja venni az illető férfi meggyőződéseit,kedvteléseit, terveit. Mint hogy a nő ritkán találja meg egy-személyben az arszlánt és a családfőt, s a férfi a bűbájost és alkalmazkodót, innen a sok csalódás.”
Ezeket olvastad már?