Kortárs Költők Klubja

Kortárs Költők Klubja

Kortárs Költők Kikötője

Már a mozaik szó, illetve a rövidítés is sok játékos lehetőséget rejt, stílusosan, a Balatonhoz, Siófokhoz kapcsolódóan a K.K.K. lehetne Kortárs Költők Kikötője vagy Költőink Komoly Kulisszatitkai illene, illetve egy kis szarkazmussal Korán Kelő Költőink.

A K.K.K. célja, hogy Siófokon, illetve Siófok környékén, vonzáskörzetében élő, alkotó művészeket bemutassa, megismertesse élőszavas műsorokon a közönséggel, a különböző tematikus műsorok, előadások alkalmával.

Dr. Völgyi Ildikó

Dr. Völgyi Ildikó

Lédikó

 

Orvos, és orvosszakértőként dolgozik. Mindig szerette az irodalmat, illetve a művészetek minden ágát, legyen az vers, zene, kép, tánc. Már tíz éve ír, hét éve pedig verseket. 3 kötete jelent meg eddig, a Kabócatánc, Napmadár és a Fényszövő. Hiszem, hogy Lédikó még sok meglepetéssel fog kedveskedni nekünk, olvasóknak.

Szakáli Anna

Szakáli Anna

 

Első novellája 1989-ben jelent meg. 2002-től kezdett el rendszeresen írni.

2003 Tisztafényű lélekkel (versek)
2005 Hajnali napköszöntő (versek)
2008 Nevető hold (versek)
2011 Névtelen dalnok (versek)
2015 Szivárványkapu (balatoni mese)
2016 Pillantás (versek)
2017 Lángoló tűzmadár (MEK válogatás a szerelmi költészetemből)
2017 Elfutott életek

Díjak
Prímavera díj 2007
Szerelmi költészet II. helyezés 2007 (Író kilencek)
Advocatus Pro Urbe Siófok 2008
Az év legjobb szerzője 2013 – Irodalmi Rádió
Zamárdiért elismerő oklevél 2015
Az év szenior költője II. helyezés 2016 – Irodalmi Rádió

Székely Zsuzsanna

Székely Zsuzsanna

 

A versek szerelmese, akit már egész fiatalon érdekeltek a versek. Középiskolában már rendszeresen részt vett szavalóversenyeken, 1978-ban a győri országos Szép magyar beszéd versenyen Kazinczy- érmes lett. Azóta is folyamatosan szerepel különböző irodalmi esteken, műsorokon. Kívánom, hogy ez a szerelem kitartson nála élete végéig.

Lázár-Horváth Zsuzsa

Lázár-Horváth Zsuzsa

(1950-2020)

 

Mindig szeretett olvasni, főleg verseket. A Balaton szerelmese immár a hetedik X-et tapossa.  Az írás későn, közel húsz éve, az ezredforduló egyik lélekviharos nyarán robbant be életébe, és tart azóta is töretlenül. Öt verseskötete jelent meg Csillagtérkép, Holdvarázs, Percek súlya, Ragyogás, és a legutóbbi a Remény serlege címmel. Ma már – írás nélkül nem tudja elképzelni az életét. A folytatás reményében kívánok hozzá jó egészséget.

b. Gyarmati László

b. Gyarmati László

 

Alapító szerkesztője (később 2000-ig főszerkesztője) a Siófoki Híreknek, egyik alapító szerkesztője a Balatoni Futárnak és a Rádió Juventus Balatonnak. Művészeti munkáinál neve előtt gyakran használja a “b.” jelzőt, amely „balatoni” származását jelöli) 1985 .(?) (versgyűjtemény), 1991 Paranoid-sziget (regény), 1994 Félekharang (versgyűjtemény), 1994 Kálvária (regény), 1998 Hal-álom (válogatott publicisztikák), 2001 Balatoni fények (fotóalbum), 2004 Leszámolás az irodalommal (válogatott írások) és a legutóbbi, Csőre töltött álom címmel.

Gróf Tamás Ákos

Gróf Tamás Ákos

 

A Kortárs Költők Klubja alapítója

Közel húsz év informatikus mérnöki pályafutást követően, 2015-ben vágott bele versei, írásai publikálásába, valamint a Rising Poetry Brand megalapításába. Szakmájából adódóan, keresi a kapcsolatot a digitális és a hagyományos költészet között, próbál új lehetőségeket kitalálni a versek népszerűsítésére, megjelenítésére – nem csak az online világban, hanem egyszerű hétköznapokban is.

Ezeket olvastad már?
Költészet napja
Költészet napja 2021

... Ma nem írok verset, hisz ez a Nagyok Napja, ELOLVASOM

Vendégeim
RisingPoetry_Pajer_Vajk_Monika_

Mindenkinek nagy mérföldkő a mai. Letti írói álnévvel a Vendég írások ELOLVASOM