Kortárs Költők Klubja

2019. november huszonhatodikával KEDVENC KÖLTŐINK VERSEI címmel indult útjára a Kortárs Költők Klubja Siófokon.  Az egy éven át tartó rendezvénysorozat célja, hogy bemutassa a Siófokon, illetve Siófok környékén élő költök munkásságát, verseit – különböző tematikák köré csoportosítva. A műsorok alkalmával lehetőség nyílik közvetlen beszélgetésekre a versek által átélt élményekről, nem csak a költőkkel.

  

Ha kíváncsi vagy a következő eseményünkre nézd meg az eseménynaptárt vagy látogass el facebook oldalunkra.

Völgyi Ildikó

Völgyi Ildikó

Lédikó

 

Orvos, és orvosszakértőként dolgozik. Mindig szerette az irodalmat, illetve a művészetek minden ágát, legyen az vers, zene, kép, tánc. Már tíz éve ír, hét éve pedig verseket. 2 kötete jelent meg eddig, a Kabócatánc és a Napmadár. Hiszem, hogy Lédikó még sok meglepetéssel fog kedveskedni nekünk, olvasóknak.

Szakáli Anna

Szakáli Anna

 

Első novellája 1989-ben jelent meg. 2002-től kezdett el rendszeresen írni.

2003 Tisztafényű lélekkel (versek)
2005 Hajnali napköszöntő (versek)
2008 Nevető hold (versek)
2011 Névtelen dalnok (versek)
2015 Szivárványkapu (balatoni mese)
2016 Pillantás (versek)
2017 Lángoló tűzmadár (MEK válogatás a szerelmi költészetemből)
2017 Elfutott életek

Díjak
Prímavera díj 2007
Szerelmi költészet II. helyezés 2007 (Író kilencek)
Advocatus Pro Urbe Siófok 2008
Az év legjobb szerzője 2013 – Irodalmi Rádió
Zamárdiért elismerő oklevél 2015
Az év szenior költője II. helyezés 2016 – Irodalmi Rádió

Székely Zsuzsanna

Székely Zsuzsanna

 

A versek szerelmese, akit már egész fiatalon érdekeltek a versek. Középiskolában már rendszeresen részt vett szavalóversenyeken, 1978-ban a győri országos Szép magyar beszéd versenyen Kazinczy- érmes lett. Azóta is folyamatosan szerepel különböző irodalmi esteken, műsorokon. Kívánom, hogy ez a szerelem kitartson nála élete végéig.

Lázár-Horváth Zsuzsa

Lázár-Horváth Zsuzsa

 

Mindig szeretett olvasni, főleg verseket. A Balaton szerelmese immár a hetedik X-et tapossa.  Az írás későn, közel húsz éve, az ezredforduló egyik lélekviharos nyarán robbant be életébe, és tart azóta is töretlenül. Öt verseskötete jelent meg Csillagtérkép, Holdvarázs, Percek súlya, Ragyogás, és a legutóbbi a Remény serlege címmel. Ma már – írás nélkül nem tudja elképzelni az életét. A folytatás reményében kívánok hozzá jó egészséget.

Radosza Brigi

Radosza Brigi

 

A verseket nem annyira szerette, pedig, már négyévesen szavaló versenyen vett részt, ahol különdíjat kapott. Iskolásként sikeresen szerepelt vers és prózamondó versenyeken. Szívesen foglalkozik gyerekekkel, kézműves, dekorációs dolgokkal. A kortárs versekkel a Téli tájon című versen keresztül ismerkedett meg, ami megváltoztatta addigi versekhez fűződő viszonyát. Azóta verskedvelő lett, és reméljük ez így is marad.

b. Gyarmati László

b. Gyarmati László

 

Alapító szerkesztője (később 2000-ig főszerkesztője) a Siófoki Híreknek, egyik alapító szerkesztője a Balatoni Futárnak és a Rádió Juventus Balatonnak. Művészeti munkáinál neve előtt gyakran használja a “b.” jelzőt, amely „balatoni” származását jelöli) 1985 .(?) (versgyűjtemény), 1991 Paranoid-sziget (regény), 1994 Félekharang (versgyűjtemény), 1994 Kálvária (regény), 1998 Hal-álom (válogatott publicisztikák), 2001 Balatoni fények (fotóalbum), 2004 Leszámolás az irodalommal (válogatott írások) és a legutóbbi, Csőre töltött álom címmel.

Gróf Tamás Ákos

Gróf Tamás Ákos

 

Közel húsz év informatikus mérnöki pályafutást követően, 2015-ben vágott bele versei, írásai publikálásába, valamint a Rising Poetry Brand megalapításába. Szakmájából adódóan, keresemi a kapcsolatot a digitális és a hagyományos költészet között, próbál új lehetőségeket kitalálni a versek népszerűsítésére, megjelenítésére – nem csak az online világban, hanem egyszerű hétköznapokban is.