pocket christmas…

Egy könyvet venni indultam, útba ejtve kedvenc kávézóm. Ahogy kortyolgattam a forró fekete levet, a párától homályos ablakon bambultam, s közben elmerengtem az utca forgatagán. Azon gondolkodtam, vajon mit csinál vasárnap délelőtt ez a rengeteg ember. Aztán egyszerre bevillant. Persze, hiszen négy nap múlva Karácsony! Akkor ma van az advent negyedik vasárnapja. Hát ezért ez a sok rohanó zombi az utcán. Hihetetlen…, karácsonyi ajándékokért hisztiző gyerekek, telhetetlen felnőttek, pénzt szóró, hangoskodó nem kel bemutatnom emberek. Minden évben ez van. Hát ennyi lenne a karácsony? Fenyőfák tíz- húsz-harmincezer forintokért? Az épp karácsony előtt bepromózott film játékkellékeivel töltött boltok egy minimálbérért? Hihetetlen ez a mesterségesen gerjesztett őrület. Nem tudok végig menni az utcán, hogy ne botoljak bele egy kéregetőbe. Adakozz a vörös kereszteseknek, a krisnásoknak, a mikulásoknak, a civil szervezeteknek, a hajléktalanoknak, a gazdagoknak, az államnak…,sorolhatnám még. Ha meg netán meg merem mondani, hogy az év többi napján is kiveszem a részem az adományozásból és a segítség nyújtásból, rendesen befizetem az adómat, nem csalok el egy forintot sem és most nincs kedvem adni, akkor úgy néznek rám, mint aki megölte a Krisztus anyját, vagy legalábbis mintha én lennék maga a Grincs

Nem értem, ha az év minden napját úgy élem, mintha Karácsony lenne, akkor mi a különbség a július 29-i Karácsonyom és a december 24-i Karácsonyom között??? Ha minden napom úgy telik el, hogy az aznapi lehetőségeimből a maximumot hozom ki. Ha minden nap úgy szeretek, ahogy lehetőségeim megengedik, ha minden nap úgy próbálok élni, hogy este lefekvés előtt ha felteszem magamnak a kérdést,-  ha ez lenne az utolsó napod, akkor mindent úgy csináltál ahogy szeretted volna ? –  akkor az igenen kívül más válasz ne jöhessen szóba.

Gondolkodj el ezen kérlek. Az, hogy tudod miről beszélek, az még nem jelenti azt, hogy az életedet is úgy éled!

Ha esetleg tudod, akkor vágd zsebre a Karácsonyt, fástól, ajándékostól, szeretetestől, hogy az ünnepi mizéria levonulta után is bármikor elővehesd amikor csak eszedbe jut.

Boldog Karácsonyt 🙂