abc

Elméből – Lélekbe

Poetry Coaching

Találd meg az önmagadhoz vezető utat, a művészetek, a költészet által.

Elméből – Lélekbe.
Még ma kezdd el új életed tervezését.

“valósághű és megragadja az embert…azt kapod, ami benned van”

FERENC

miről szól?

hogy működik?

árak

Poetry? Coaching?

Poetry Coaching
Gróf Tamás Ákos

Saját, egyedi módszer, a  dr. Kollár Coaching Iskola elemeire alapozva.

Történetmondás ősi egyetemes jelenség: versek, mese, ima, példabeszéd, mítosz, legenda, bölcsesség, kötelességtudat, figyelmeztetés, nevelés, kulturális örökség, örök vágyat elégít ki: eltüntetni a zavarót, ami nem logikus, nem rendezett. Jöhet minden, ami magyarázatot ad és ami által jelentést fedezhetünk fel a környezeti eseményekben.

Az egyházak például felhasználják a meséket a varázslat és a hatalom eszközeként pl. történetet mesél, ha egy követő hite meginog, vagy meséink legkisebb királyfija legyőzi a sárkányt, és megkapja a fele királyságot a királylánnyal .

A történetek megerősítik a közösség erkölcsi érzékenységét, gondoljunk csak vissza a régi, tábortüzek körül elhangzott történetekre .

Emlékezzünk vissza, hogy a hallgatott történetekhez való viszonyulásunk mennyi érzelmet szabadított fel bennünk.

Bahamaiak szerint egy történet nem lesz addig a tied, míg sokszor el nem mondtad…

Szeretnéd ki írni magadból a felgyülemlett többletérzést? Szeretnéd ki fejezni magad írásaidon keresztül?
Ismerd meg a poetry in motion”  élményt.

Azok az igazán jó mesemondók, akiket nem érdekel a másokkal való versengés, inkább ragaszkodnak a saját történetükhöz.

 

Segíts magadnak megtalálni  a benned szunnyadó lehetőséget.

Úgy érzed elérkezett az idő, hogy változtass valamely élethelyzeteden?Találd meg a hozzá vezető utat!

 

 

Azok az igazán jó mesemondók, akiket nem érdekel a másokkal való versengés, inkább ragaszkodnak a saját történetükhöz. Ha                       rátaláltál saját történetedre,  nincs más dolgod, mint –  hű maradni önmagadhoz.

Mi is az a PoetryCoaching?

Miért fontos a humor?

Megkönnyíti az önreflexiót (asszociációs folyamatok,  „Aha” élmény),  a kimozdulást (attitűdváltás) és ezáltal a tényleges változást. Megtanít saját magunkon nevetni.

Van hozzám illő lehetőség?

Ötletvihar elindításával (laterális gondolkozás), és
Kreatív destrukció (építő rombolás) megvalósításával
az attitűdváltás és a változás elérése .

Szükséges célt kijelölni?

Nem szükséges, de nem árt ha van.  Persze felmerülhetnek kérdések menet közben is:
Mi a célom? Fontosak-e a céljaim?
Cél (objective): annak deklarálása, hogy egy bizonyos idő alatt mit kívánunk elérni. Jó stratégiát csak világosan, egyértelműen meghatározott célokhoz dolgozhatunk ki.

Hogyan fogok változni, változtatni?

Eszköz akarok lenni, vagy műalkotás?
Ki vagy mi akadályoz, hogy megtegyem,
hogy másképp lássam, hogy mást érezzek?
A kérdésekre adott válaszaid elindítanak a változás útján.

xyz

 “Ha kipróbáltad megérzed, és így megérted. Vidám és komoly, figyel és lát. Míg téged tör a frász vagy gyötör a láz, és már semmit sem értesz… Ő kérdez. Ő kérdez és kérdésekkel vezet egy olyan gondolat világba, ami élni segít. Megtanít vezetni. Életvezetni. Miért hiteles? Mert az Élet úthengere párszor már átment rajta… Felállt és továbbment.  Szóval, ne habozz! Az életed nem egy (db) vár, hanem az életed rád vár.”

NÓRA

Mi volt előbb?

Mi volt előbb?

Mi volt előbb? A tyúk vagy a tojás? Sokat gondolkodtam (tudom, kár volt 😀 ) persze nem a fenti sorokon, mert azokat a tudomány már megfejtette, megválaszolta. Sokkal inkább a csatolt képen szereplő kérdésen. Vajon mi volt előbb? A vers vagy a költő? A költő szülte a...

bővebben
A rezgő ember

A rezgő ember

A rezgő ember (a Valós történet című írás folytatása) 1. rész 2. rész 3. rész 4. rész   5. rész (mindenképp azt javasolnám, hogy összefüggések megértéséhez az előző részeket is olvassátok át, bár, részenként is akad mondanivalója) Tibeti hangtálterápiás, csakra...

bővebben
Egy remete esete

Egy remete esete

Egy remete esete (a Valós történet című írás folytatása) 1. rész 2. rész 3. rész 4. rész   (mindenképp azt javasolnám, hogy összefüggések megértéséhez az előző részeket is olvassátok át, bár, részenként is akad mondanivalója) Kétségkívül a cím megengedné azt a...

bővebben

„tudom, hogy ha bánt valami, azon dolgoznom kell, de te se felejts el figyelni másokra, olvasni a szavak közt, s legfőképp ne tartsd magad magasabbra senkinél.néha egy egyszerűbb felvilágosulatlan ember szavai, tettei többet érnek, mint egyegy felvilágosulté..”

NIKOLETT

Honnan tudhatod, hogy a PoetryCoaching a helyes megoldás neked?

Nem tudhatod, bárki bármit is mond, ezt csak érezheted. Mivel a probléma benned született, így a megoldáshoz vezető utat is csak önmagadban, önmagad által, önművelésed által fedezheted fel. Érezheted .

Hogyan tudok segíteni?

Van, akinek arra van igénye, hogy személyesen konzultáció keretében kapjon segítséget, és vannak olyanok is, akik a kibertér nyújtotta távoli eléréseket preferálják. Nálam,mind két lehetőség megtalálható.

Honnan van tapasztalatom?

Mint a legtöbb embernek, nekem is az életből, a megélt élményekből van tapasztalatom. Nyolc éve foglalkozom önismereti technikákkal, Kaen Curry, Richard Rudd, dr. Kollár József, Nagy Katalin, Sárvári György, Dr. Menis Yousry – nem csak tanítók, de példaképek számomra.

Mennyi időt vesz igénybe míg változni fogok?

Mint minden, ami az idővel kapcsolatos kérdés: ez is relatív. Hozzáállásunktól, befogadóképességünktől, és sok olyan tényezőtől függ, amire hamarosan egy képletet is összeállítok. De, ha tisztában vagyunk azzal, hogy honnan indultunk és mi a célunk, amit el kívánunk érni, akkor könnyen megállapíthatjuk: a változás lehet azonnali is.

Mit fogsz magaddal vinni tőlem?

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy a megoldást a problémádra. Ám az első találkozást követően már lehetőséged nyílik arra, hogy megoldásokat találj, és ezeket beépítsd a mindennapjaidba.

Nézd meg az árakat,

ha nem találsz valamit,
kérem keress a megadott elérhetőségeim valamelyikén.

1 órás Beszélgetés

1 órás beszélgetés élőben vagy skype-on

akár:

5.000.-Ft

-tól.

“Nagyon meglepődtem azon az igazi önzetlen és teljes mértékben emberi vagy nem is tudom hogy mondjam hozzáálláson. Nem igazán találkozik az ember ennyire önzetlen hozzáállással, én ezt nem is fogtam fel igazán csak itthon. Nagyon köszönöm, és még nem tudom hogy háláljam meg, de megfogom.”

ZOLTÁN

vbn

„A humor megkönnyíti az önreflexiót

(asszociációs folyamatok,  „Aha” élmény), 

a kimozdulást (attitűdváltás) és ezáltal a

tényleges változást. Megtanít saját magunkon

nevetni.

Ötletvihar elindítása (laterális gondolkozás),

 

Kreatív destrukció (építő rombolás) megvalósításával

az attitűdváltás és a változás elérése.

 – Destrukció

 

Mit csinálok most?
Mi a célom ezzel?

Konstrukció

Mit szeretnék csinálni?
Mit szeretnék ezzel elérni?

Eszköz akarok lenni, vagy műalkotás?

 

Ki vagy mi akadályoz, hogy megtegyem,

hogy másképp lássam, hogy mást érezzek?

Működik ez a valóságban?

Olvass bele a visszajelzéseimbe,
valós, nem kitalált személyektől, amit hozzájárulásukkal megoszthatok veletek.

“Mikor megismerkedtünk magabiztosságot és stabilitást éreztem rajta. Beszélgetéseink során láttam mennyire szereti az életet. Kiderült mennyi mindenben hasonlóan látjuk a világot. Tapasztalataiból és meséiből megtanultam másképpen látni a világot, segített jobban megértetni dolgokat. Ezáltal megtanultam elfogadni és továbblépni. Beszélgetéseinket az életről és az emberi kapcsolatokról nagyon sok esetben az élet visszaigazolta.

LÁSZLÓ

“Beszélgetéseink a most megéléséről, a múlton rágódás és a jövőért való aggódás elengedéséről segített abban, hogy jelen legyek a saját életemben és derűsebben, kevesebb szorongással várjam a kihívásokat, amelyeket az élet hoz.”

ÁGNES

fgh

kíváncsi vagyok

Mindig egy új fejezet kezdődik

Felső
error

További tartalmakért, kapcsolódj be az Online felületekre!