MUSIC & POETRY

ZENE és KÖLTÉSZET – két művészeti ág szoros kapcsolata. Együtt többek vagyunk, mint egytollú indiánok – ez lett közös mottónk. Zene és költészet nem is oly távoli kapcsolatban vannak egymással. Ez a projekt azért jött létre, hogy teret biztosítson olyan szellemi és művészi értékek megjelenítéshez, melyek a mai rohanó világunkban bizony háttérbe szorulnak. Nem titkolt vágyunk, hogy az általunk képviselt értékek  művészetünk által eljuthassanak minél szélesebb körbe.
Tanulmányaimat a  debreceni Kodály Zoltán konzervatóriumban, majd Egerben az Eszterházy Károly Egyetem Ének-zenetanári karán folytattam. Teológiai tanulmányokkal, egyház-művészettel, egyházzene-történettel, kórus- tanulmányokkal ismerkedtem. Tanulmányaimat Budapesten a Zeneakadémián folytattam. Fellépéseim Nemzetközi Gitárfesztiválokon Európa szerte hallhatók voltak. Tizenhét évig Mesterkurzusokon vettem részt, tizennégy évig zenekarvezető voltam.  Legutóbbi három évemet a  Kanári-szigeteken töltöttem.
Közel húsz év informatikai pályafutást követően, 2015-ben vágtam bele az írásaim publikálásába, a Rising Poetry Brand megalapításába. 2018-ban az Irodalomtörténeti Társaság Csongrád megyei tagozata, az Alföld Irodalmi Egyesület Faludy György Irodalmi Műhelye által meghirdetett Szárnypróbálgatók című irodalmi pályázaton, a magyar nyelvű alkotók országos antológiájába a zsűri az Utazás és a Hintaló című verseimet beválogatta, valamint az alkotásokat bronz oklevéllel jutalmazta, melyet a Magyar Kultúra Napján vehetettem át. A Mátrai Művészeti Napok rendezvénysorozat Muzsikál az erdő irodalmi pályázatára beküldött Mindig mást zenél című alkotásom, költészet kategóriában első helyen végzett.

János Kovács

Gitárművész

Hallgass bele a dallamokba, élj te is együtt a zenével !

Gróf Tamás Ákos

Költő

Hallgass bele verseimbe, élj te is együtt a versekkel!

Szponzoraink
 

Hol hallgatnak minket a legszívesebben:

Rendezvények

Kávéházak, esküvők, céges rendezvények, évzáró vacsorák exkluzív élőzenei szolgáltatása

Születésnapi zene szolgáltatás

Ha szeretnéd meglepni szeretteidet egy különleges ajándékkal, ami igazán szívből, szívhez szól a zenén és a verseken keresztül csak emelni tudja egy családi esemény fényét

Fesztiválok

Művészeti napok, fesztiválok, kulturális események, ha színesíteni szeretnéd programjaid

Kiállítás megnyitók

Kiállításmegnyitó események  művészeti, kulturális intézményekben

MUSIC & POETRY –

Az utazás

A műsor felépítése

Tizenöt perc vers felolvasás, amit húsz perc gitárzene követ, majd tíz  perc versfelolvasás amit ugyancsak húsz perc zene követ, majd tizenöt perc vers felolvasás és aláfestő gitárszó az utolsó vers felolvasása alatt.   Tekintsd meg részletes programunkat:

Részletes program:
1. szekció Versek a tematikus programnak megfelelő versek összeállítása (15 perc, mely tartalmazza a felkonferálásunkat, bemutatkozásunkat, valamint a versek átkötéséhez szükséges monológokat, narrációt, miként és hogyan készült az adott vers, mit szeretne kifejezni stb.) 2. szekció Gitárjáték, Tematikusan a megrendelt verzió szerint 3. szekció Versek a tematikus programnak megfelelően 4. szekció Gitárjáték, Tematikusan a megrendelt verzió szerint 5. záró szekció versek előadása és az utolsó vers gitárkísérete.
Miről kell gondoskodnod?
A jókedv elengedhetetlen. Ezen felül szükségünk van áramforrásra, az erősítő berendezésekhez, tiszta hangzású hangtechnikánkkal egy kamaraterem nagyságú helységet élvezhetően be tudunk hangosítani.
Mit tartalmaz az ár?
Az ár tartalmazza a fellépési díjat, a számlaadási kötelezettség által az Áfát, Magyarország teljes területén az utazási költségeket.
Mikor és hogyan kell fizetnem ?
Megrendelést és egyeztetést követően lehetőséged van bankszámlánkra átutalni az összeget, így átutalást követően 9001 es TEÁOR számmal –  Előadó művészet megnevezéssel -megküldjük a számlát.
97.800.- Ft

Miért minket válassz?

Egyedi műsort kapsz, előzetes egyeztetés alapján lehetőség nyílik a műsor részleteinek átbeszélésére, vagy időtartamának kibővítésére. Rugalmasan kezeljük kéréseid a rendelkezésünkre álló keretek között. Hallgass bele a műsor részleteibe:

 

Referenciáink

Poetry Night by Rising Poetry

Egy órás felolvasó est, fél óra kötetlen beszélgetéssel.  A versek elhangzását követően, pár taktus gitárdallam vezeti át a közönséget a következő vers gondolatvilágába.

76.200.-Ft
Versek
Modern, kortárs versek, melyek három tematika köre csoportosulnak:

– romantikus versek

– versek a mindennapokról

– “csak” versek – amik sosem csak versek

Mire számíthatsz ?
Vidám és komoly, érzelmes és megható hangulatra.
Mit tartalmaz az ár ?
Az ár tartalmazza a fellépési díjat, a számlaadási kötelezettség által az Áfát, Magyarország teljes területén az utazási költségeket.
Miről kell neked gondoskodnod ?
A jókedv elengedhetetlen. Ezen felül szükségünk van áramforrásra, az erősítő berendezésekhez, tiszta hangzású hangtechnikánkkal egy kamaraterem nagyságú helységet élvezhetően be tudunk hangosítani.
Mikor és hogyan kell fizetnem ?
Megrendelést és egyeztetést követően lehetőséged van bankszámlánkra átutalni az összeget, így átutalást követően 9001 es TEÁOR számmal,  Előadó művészet megnevezéssel megküldjük a számlát.

Ha csak zenére van szükséged, mi ezt is megoldjuk neked

Koncert

Másfél óra élőzenei szolgáltatás egyszeri 10 perces szünettel.

Részletek
Normál Koncert,  minimum másfél órás időtartam, maximum tíz perc egyszeri szünettel. Koncertjeinken mindig a hangszer van középpontban,  mely külön lezárt termet, vagy erre a célra elkülönített helyet igényel, ahol a közönség kizárólag a zene hallgatásra ül be. A repertoár a reneszánsztól a jelen napjainkig széles ívet ölel át, az  egyedileg felépített műsor.

88.900.-Ft

Háttérzenei szolgáltatás

Két órás élő zenei szolgáltatás kétszer öt perces szünettel.

Részletek
Élő háttérzenei szolgáltatás,  két órás időtartam, kétszer öt perces szünettel. Ez az exkluzív háttérzenei szolgáltatás annyiban tér el a rendes koncerttől, hogy ebben az esetben egy lágyabb, a környezetbe, jobban belesimuló technikával játszik a művész, mely idő alatt a publikum elfogyaszthatja vacsoráját és szabadon közlekednek, beszélgethetnek.  János Kovács Gitárművész egyedi gitárjátékára az egyedi hangszín és  játéktechnika jellemző. Rendkívül színes, lágy, finom érzékenységű akusztikával játszik. A repertoár a reneszánsztól a barokkon át a romantikus zenéken keresztül a modernig szinte minden stílusból ízelítőt kapunk, ahol felcsendülnek  a legismertebb jazz sztenderdek, valamint a világ slágerek melódiái egyaránt, egyedi klasszikus gitárstílusban ,

114.300.- Ft

Improvizációs relaxáció

Minimum egy órás hangszeres relaxáció, igény szerint az időtartam bővíthető

Részletek
Hangszeres meditáció., saját zenei vonalak, témák, rögtönzött variálása, finom, lágy akusztikával, dallamokkal. Folyamatosan hömpölygő,  áradó zene mely segít ellazítani a testet, lelket és az  elmét egyaránt. Előtérben a harmónia és a dallamosság. Műfajilag kötetlen, relaxációs célokat szolgáló zenei hangzás.

76.200.- Ft

Egy kis ráadás

Háromféle koncert illetve zenei szolgáltatás közül választhatsz. Az exkluzív háttérzenei szolgáltatás annyiban tér el a rendes koncerttől, hogy  ebben az esetben egy lágyabb , a környezetbe  jobban belesimuló technikával játszik a művész, mely idő alatt a publikum elfogyaszthatja vacsoráját és szabadon jöhetnek, mehetnek, beszélgethetnek, nem kell egy helyben ülniük. János Kovács Gitárművész egyedi gitárjátékára az egyedi hangszín, játéktechnika jellemző. Rendkívül színes, lágy,  finom érzékenységű akusztikával játszik. Koncertezett Euroapa szerte , Ausztriában, Szlovéniában, Horvátországban,  Romániában (Erdélyben) , Németországban , Csehországban, Spanyolországban, Kanári-szigeteken és  természetesen Magyarország szerte. János Kovács Magyarország és a fent említett európai országok legnívósabb szállodáiban tartott koncerteket normál illetve exkluzív fogadásokon nagy sikerrel. Bárhol is játszik Európában mindenhol örömmel fogadják és  általában csodálattal hallgatják a rendkívül egyedi hangzás miatt.  Improvizációs, relaxációs, meditációs, saját zenei vonalak, témák rögtönzött variálása,  finom, lágy akusztikával, dallamokkal, hömpölygő, folyamatosan áradó zene jellemzik, előtérbe helyezve a harmóniát és dallamosságot.

Hallgass bele a dallamokba

 

 

 

Kereshetsz vidám perceidben, elrejtve ott vagyok örömödben, megláthatsz szomorú napjaidban, ott vagyok színtelen sóhajodban.

Gróf TamÁS Rising Poetry © 2015-től    Minden jog fenttartva