Unalmas álom

Rising Poetry - Próza

UNALMAS ÁLOM

Azt álmodtam, hogy a kikötő felé sétálok nyáron, és egy rendezvény van, a Szóda kerthelysége híres emberekkel tele és egy rögtönzött kis színpadon folyik már valami műsor, zenével, különböző táncos koreográfiákkal és Presser Pici feláll, és kikiabál :
– Gyere, épp a Háy János fog fellépni és kéne még egy öt perces betét amivel a műsoridőt ki kellene tölteni. Vállalod ? – kérdi .
Még válaszra sem volt időm, amikor Harsányi Gábor megragadja a karomat és el kezd vonszolni a színpad felé ,közben arra kér, hogy valamit az unalomról kellene szavalni, hogy mi mindannyian (mutatott körbe színész és zenész társain) mennyire unjuk már ezt az egész majomparádét, amit velünk a média művel. Ahogy közeledtünk a színpad felé  az egyik asztalnál Kiss Tibi a fröccs mellől odavakkant  nekem:
– Nincs para amígó, én is írtam már erről egy dalt, azt is pont egy ilyen helyzet ihlette.

Teljesen szürreális ez az álom, és a szürrealitást mi jellemezné még jobban, hogy közönség sorai közé a gyermekkori jó barátaim, volt osztálytársaim, nevelőtanáraim kezdtek szépen beszállingózni és helyet keresni a közönség soraiban, miközben Csucsu (Együd Zsolt) a technikai sátorban ügyel, hogy minden rendben menjen.

A következő kép amire emlékszem, hogy már kint állok a színpadon és a következő verset mondom:

 

Unom az egészet!
Vigyen el mindent
az enyészet.
Unom az italt,
és unom az ételt,
unom ha fázom ,
és unom ha félek.
Unom hogy izzadok,
és unom ha viszketek,
unom hogy sírok,
és unom hogy reszketek.
Unok már “mindent is” !
Azt is ha engedek,
unom az álmokat,
hogy életet  kergetek.
Unom a sikert is,
unom a rettegést,
hogy lesz-e mit ennem,
a rengeteg szenvedést.
Unom az egészet!
Unom ha beszélek,
unom az írást is:
Szevasztok, lelépek.

 

Ahogy kimondtam az utolsó sort – felébredtem és azon gondolkodtam, hogy: Heeee??? Ez most meg mi volt??? A vers még frissen megvan a fejemben, így gyorsan leültem a Laptop elé és elkezdtem gépelni. Hajnali háromnegyed öt van, megpróbálok visszafeküdni, és aludni még egy keveset, hogy reggel ne úgy nézzek ki, mint a mosott sz@r.

(2019.03.01 04:15)

Kép forrása: saját