Bemutatkozás

Gróf Tamás Ákos

A Rising Poetry Brand arculatát, a logóját, a kezdőképet a blogoldalon, a teljes weboldalt, a zenés klippeket, videókat is saját magam készítettem… sokan meg is lepődtek rajta. Az írásaim, verseim mellett eleinte nem szerepeltek képek, ám az idő folyamán, ahogy kezdett kialakulni a  forma és a forma megtelni tartalommal, elengedhetetlenné váltak. Bár sokak szerint a kép nézve, a vers pedig olvasva tökéletes, amivel nagyjából egyet is értek (ebből lett a lenti szlogen). Csakhogy, valami furcsa dolog történt, hobbi fényképészként pár régi képemet megnéztem, és rájöttem mennyire passzolnak bizonyos versekhez, vagy maguk a versek egy-egy adott képhez. Rájöttem, engem a képek inspirálnak, mindig is inspiráltak, hiszen a “mindent a szemnek” kifejezést már régen egyszer magamban tovább gondoltam folytatásként: “és mindent a léleknek“.

“A képeknek önmagukért kellene beszélniük, mint, ahogy a verseknek is.  – Gróf Tamás

Ismerd meg munkáim

2015-ben vágtam bele az írásaim publikálásába, a Rising Poetry Brand megalapításába. Az első írásaimnak otthont adó BLOG oldal azóta is a kedvenceim közé tartozik, hiszen számos olyan funkcióval rendelkezik, amivel a ma oly divatos social media oldalak még mindig nem.

Meg-jelenések könyve(k)

NAPSZIGET A MŰVÉSZETEKÉRT ALAPÍTVÁNY

NAPSZIGET A MŰVÉSZETEKÉRT ALAPÍTVÁNY

 

A legelső megjelenések a Napsziget a művészetekért online folyóirat oldalán Az első közléses írások szekcióban jelentek meg. Kortárs és klasszikus irodalom mellett figyelemre méltó alkotások a Napsziget Galéria menüpont alatt.

Országos Mécs László Irodalmi Társaság
Szárnypróbálgatók 2018
Oklevél - Gróf Tamás
Oklevél – Gróf Tamás

Szárnypróbálgatók 2018

Irodalomtörténeti Társaság Csongrád megyei tagozata,
az
Alföld Irodalmi Egyesület Faludy György Irodalmi Műhelye,

Az Irodalomtörténeti Társaság Csongrád megyei tagozata, az Alföld Irodalmi Egyesület Faludy György Irodalmi Műhelye által meghirdetett Szárnypróbálgatók című irodalmi pályázatán, a magyar nyelvű alkotók országos antológiájába a zsűri az Utazás és a Hintaló című verseimet beválogatta, valamint az alkotásokat bronz oklevéllel jutalmazta, melyet a Magyar Kultúra Napján vehetettem át.

Az év trubadúrja 2018
valentin-2018-borito
valentin-2018-borito

Az év trubadúrja 2018

Szerelmes vers pályázat… Tovább

Muzsikál az erdő 2018
Oklevél - Gróf Tamás
Oklevél – Gróf Tamás – Muzsikál az Erdő

A Mátrai Művészeti Napok rendezvénysorozat Muzsikál az erdő irodalmi pályázatára beküldött Mindig mást zenél című alkotásom költészet kategóriában első helyen végzett… Tovább

Siófoki sikerről "Muzsikál az erdő"

Első helyezést ért el költészet kategóriában Gróf Tamás siófoki alkotó „Mindig mást zenél” című versével a „Muzsikál az erdő” irodalmi pályázaton…Siófok Portál

 

 

Zenés irodalmi est egy rendhagyó helyszínen

Gróf Tamás, költő és Kovács János, gitárművész egy különleges érzelmi utazásra hívta a közönséget október 25-i Poetry Night előadássorozat Az Utazás című előadóestjén a siófoki Lógó Üveg Kult Kocsmában…. Siófok Portál

Az év mérnök költője 2019

Siófoki szépirodalmi sikerek

Eredményesen szerepelt az Irodalmi Rádió szépirodalmi pályázatán két siófoki alkotóművész, Völgyi Ildikó és Gróf Tamás.

A 2019-es év jogász, mérnök, orvos és pedagógus íróját, illetve költőjét díjazták szeptember 14-én, Budapesten. Az Irodalmi Rádió pályázatának eredményhirdetésén Völgyi Ildikó „Az év orvos költője 2019” című pályázaton Hazafelé című alkotásával elért szerepléséért, valamint Gróf Tamás „Az év mérnök költője 2019” című pályázaton A néma csend néha-néha nem is néma című alkotásával elért szerepléséért kapott elismerő oklevelet.

 

forrás: siofok.hu

 

Kaposvári OKOSPARK 2019

2019 tartogatott még meglepetést.

 

Október 8.-án Kaposváron átadásra került Magyarország első okos-parkja, mely a digitális költészet egy-egy alapkövét is tartalmazza. A parkban elhelyezett suttogó padokon és versoszlopon elhelyezett QR kódokon keresztül meséket hallgathatunk, prózát, verseket olvashatunk korosztályunknak megfelelően – köztük a saját verseimet, írásaimat is.

Egy kis összefoglalót itt tudtok megtekinteni.

Kortárs Költők Klubja 2019

…mi lenne, ha összehoznám Siófok és Siófok környékén élő, alkotó költőket, hogy megismerhesse őket az olvasó “első kézből”…

Kortárs Költők Klubja 2019.októberétől
CSAK VERSEK (E-KÖNYV)

2019. december 29-én megjelent első saját önálló verseskötetem.

…Beleolvasok…

Szárnypróbálgatók 2020

Hat ország alkotói, több mint ezerkettőszáz pályázó és kétezernél is több pályamű líra és próza kategóriában. A döntőbe jutott százhatvan alkotás között százharminc líra és harminc prózai mű jutott.

A zsűri tagjai:
Dr. Gintli Tibor – egyetemi tanár, a Magyar Irodalomtörténeti Társaság elnöke,
Góg János – Juhász Gyula díjas költő és
Baranyi Ferenc – Kossuth díjas költő, a zsűri elnöke.

Nagy megtiszteltetés és nagy öröm volt számomra, hogy a százharminc líra közé két (számomra is kedves, kedvenc) alkotásomat is beválogatta a zsűri. Egyik kedvencem pont a 2019-évi Magyar Kultúra Napjára írt, Üzenet a jövőből, a másik pedig a Sorházak című versem. A zsűri, e két alkotásomat bronz oklevéllel jutalmazta.

Ezúton is köszönöm.

Elhatároztam, hogy megpróbálok olyan festőművésszel, zenésszel vagy fotóművésszel kooperálni, aki lehetőséget lát a közös együttműködésben, a közös alkotni vágyásban, ahol egy kép vagy zene írásra ösztönöz, és az írás egy zenei darab vagy egy kép megalkotásához…

Kereshetsz vidám perceidben, elrejtve ott vagyok örömödben, megláthatsz szomorú napjaidban, ott vagyok színtelen sóhajodban.

Gróf TamÁS Rising Poetry © 2015-től    Minden jog fenntartva