Gróf Tamás Ákos

Rising

Poetry

Kezdetek

Közel húsz év informatikai pályafutást követően, 2015-ben vágtam bele a verseim, írásaim publikálásába, valamint a Rising Poetry Brand megalapításába.

Az első sikereket 2017-ben az Országos Mécs László Irodalmi társaság, Szerelem című pályázatára benyújtott, Cinkos mosolyba bújva és a Cukormáz című verseknek köszönhettem, melyek a pályázaton ötödik helyen végeztek.

risingpoetry - fertőződés

…következő mérföldkő 2018-ban az Irodalomtörténeti Társaság Csongrád megyei tagozata, az Alföld Irodalmi Egyesület Faludy György Irodalmi Műhelye által meghirdetett Szárnypróbálgatók című irodalmi pályázat volt, ahol a magyar nyelvű alkotók országos antológiájába a zsűri az Utazás és a Hintaló című verseimet beválogatta, valamint az alkotásokat bronz oklevéllel jutalmazta, melyet a Magyar Kultúra Napján vehetettem át.

Ugyan ennek az évnek az elején, az Irodalmi Rádió Az év trubadúrja 2018 címmel szerelmes vers versenyt hirdetett, melyen az Én kis viskóm című versem a kiadásra került Szerelmemnek Bálint napra című antológiába is bekerült, valamint elhangzott a rádió műsorában is.

Egy újabb állomás, a Mátrai Művészeti Napok rendezvénysorozat, Muzsikál az erdő irodalmi pályázatára beküldött Mindig mást zenél című alkotásom volt, mely költészet kategóriában első helyen végzett…

2019 is tartogatott meglepetést. Október 8.-án Kaposváron átadásra került Magyarország első okos-parkja, mely a digitális költészet egy-egy alapkövét is tartalmazza. A parkban elhelyezett suttogó padokon és versoszlopon elhelyezett QR kódokon keresztül meséket hallgathatunk, prózát, verseket olvashatunk korosztályunknak megfelelően – köztük a saját verseimet, írásaimat is.

Rólam

Gróf Tamás Ákos
Gróf Tamás Ákos

Folytatás

2021. szeptemberének meglepetése: VERSFA ! 2018-ban pattant ki az ötlet a fejemből, aztán három évnyi hibernációba, ha úgy jobban tetszik csipkerózsika álomba szenderült. Egy találkozás Ildi Szigeti-vel (ALTA versek) és ripsz ropsz, egyik ötlet követte a másikat, és már azon kaptam magam, magunk, hogy  megvalósult. Jó dolog a költészet, és igazán remek, felemelő érzés az alkotás, tudva azt, hogy az olvasóknak is át tudunk nyújtani egy kis élményt a verseken keresztül, de ennél valamivel többet is szerettem volna, legfőképp valami olyat, ami még nincs, ami még nem megszokott, nem sablonos, hanem valami új. A VERSFA , nem csak válogatott és különleges, az erdőhöz, az erdőjáráshoz, a természethez illeszkedő versek halmaza, gyűjteménye, hanem egy közösség, ahol túra közben nagy beszélgetések, dalfaragás, faültetés – és a közösségi fa-gondozásával járulhatunk hozzá egy olyan jövőképhez, melyben mi- emberek és a környezet (amit az utánunk jövő generációnak hátrahagyunk) kerül a fókuszba, immár nem csak hazai, hanem nemzetközi szinten.

2021. október, ez egy kicsit vicces, ám annál komolyabb tartalommal elbitoroltam kicsiny hazánk vers DJ titulusát, és elkészült Magyarország első vers REMIX -e.

Csokoládé

én

Dantonie Chocolate

“Már az első találkozás élménnyé válik, ujjaid közt a fekete szépség, ajkaidhoz érve, roppanós külsejével, harapásra csábít. Ajkaidon fekete csókja, éltető erő, legbelső vágyaid ismerő, akár egy csábító szerető. Darabkái nyelveden olvadva, ízlelőbimbóid hullámvasútjára váltottak jegyet, a második falattól végre behunyod a szemed. Elvarázsol egyedi íze, a fellegekbe juttat, behunyt szemeddel látod, nincs más ilyen élmény, ami felkorbácsol és egyben nyugtat. Az utolsó falatka, is lassan elmerül benned, szemed kinyitva a dobozt keresed,  legszívesebben eldugnád mindenki elől, tudva, ez az élmény feledésbe sosem merül.” Éld át a te is a Dantonie Chocolate élményt, egy falat boldogság, csak karnyújtásnyira tőled.